Numerologie

Numerologia nu este o stiinta separata, de sine statatoare, ci ea reprezinta o parte a adevarului, urmând ca fiecare numerolog sa “prepare” cu ajutorul stiintelor initiatice interpretarea în amanunt a energiilor manifestate în planul fizic si nu numai. Numerologia ne poate oferi date si informatii care ne pot sfatui sa evitam erorile, momentele nepotrivite, greselile si sa alegem calea pozitiva sau folosito are a momentului respectiv. Mai mult decât atât, descifrarea numerologica a numelui si a datei integrale de nastere scoate la iveala, sa spunem, un anumit cod unic al fiecarui individ, cod ce rezoneaza o anumita energie specifica sensului vietii a respectivului om. Numerologia, ca si celelalte stiinte initiatice, nu trebuie utilizata în scopuri egoiste, negative sau în jocuri de noroc, plata acestor proaste întrebuintari putând fi una destul de scumpa pentru un individ cu intentii negative.

Printre primele calcule numerologice care se studiaza la început gasim Cifra Destinului. Numarul Destinului reprezinta suma numerelor care compun data nasterii, redusa la o singura cifra. Numarul Destinului stabileste predispozitiile genetice si tendintele fundamentale ale personalitatii. El indica directia principala în viata, principalele sanse, talentele si caracteristicile individuale. Acest numar este mult mai puternic dupa 35 de ani. Destinul va aduce ceea ce omul merita cu adevarat, întrucât el este strâns legat cu karma. În „Secretul cifrelor“, Lionel Stebbings scrie: „Cifrele nu reprezinta cauza evenimentelor, ci ilustreaza ordinea si masura inerente vietii.“În trecut, numerele impare erau considerate a fi active sau masculine, iar cele pare – pasive sau feminine; aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si întunecoase din I Ching. În zilele noastre consideram adeseori ca fiind suparatoare corespondentele ce se fac între atributele luminos/pasiv, ca asociate naturii feminine. În general numerele impare actioneaza solitar, iar cele pare care actioneaza cel mai bine atunci când sunt însotite. Cifra 8 poate fi considerata ca o eventuala exceptie a acestei generalizari. Calculul este destul de simplu, sa luam un exemplu pentru cineva care este nascut în data de 14.07.1940. Se aduna toate numerele din data nasterii: 1+4+7+1+9+4+0=26; 2+6=8. În acest caz numarul 8 este cifra destinului. Tot în aceasta ecuatie se mai poate afla si Numarul Psihic – numarul zilei de nastere. El indica felul de a gândi si modul în care reactionam în viata de zi cu zi. Are influenta mai mare pâna la vârsta de 35 de ani. În cazul de mai sus numarul zilei de nastere este 14, adunând 1+4=5 obtinem numarul psihic. Si pentru ca banuiesc ca veti fi curiosi în a afla vibratia numerelor în care va regasiti, aveti mai jos o scurta descriere a fiecarui numar în parte. În unele sisteme numerologice, daca în calcule apar numerele 11, 22, 33 si 44, se iau în considerare si semnificatiile acestora, pe lânga cele obtinute prin reducerea la o singura cifra.

26.07.1984(2+6+0+7+1+9+8+4) = 37(3+7) = 10(1+0) = 1 Cifra destinului

26(2+6)=8 Numarul Psihic

1. Conducatorul, pionierul
Directia de urmat: realizarea prin sine însusi; sa învete sa se bazeze doar pe sine, sa conduca si sa demareze proiecte.
Caracteristici pozitive: vointa, curaj, hotarâre, calitati de conducator si îndrumator, initiativa, creativitate, popularitate, originalitate, caracter mobilizator, acceptarea criticilor si a altor puncte de vedere. Tendinte negative: egoismul, tirania, tendinta de a domina, ambitia exagerata, nerabdarea, incapacitatea de a lucra în colectiv (individualismul exagerat).

2. Cooperantul, cel care ajuta
Directia de urmat: asocierea, cooperarea, parteneriatul. Caracteristici pozitive: diplomat, rabdator, ascultarea celorlalti, prietenos, inspirat, muzical, meticulos, politicos si manierat, adaptabilitate, capacitate de a întelege mai multe puncte de vedere, preocupare pentru mediul familial si pentru trecut (amintiri, istorie etc.). Tendinte negative: hipersensibilitatea, nehotarârea, ezitarea, dualitatea afectiva si/sau profesionala, energie fluctuanta, timiditate, visarea exagerata.

3. Animatorul, bucuria de a trai, artistul
Directia de urmat: sa învete cum sa aduca fericirea; exprimare si comunicare. Caracteristici pozitive: spirit deschis, sociabil, vivacitate, creativ, norocos, iubitor de distractii, entuziast, vesel, imaginativ, pitoresc, istet, învata repede, usurinta de „a face bani”, elocventa, flexibilitate, optimism. Tendinte negative: superficialitate, neastâmpar, gelozie, se plictiseste repede, nervozitate, risipitor, teama de a fi singur, împrastiat, alearga dupa mai multe lucruri deodata, lipsa de motivatie pentru a începe sau continua ceva.

4. Constructorul, munca si organizare
Directia de urmat: realizarea prin munca sau cariera; sa îsi construiasca viata pe temelii solide, sa îsi foloseasca autodisciplina în mod costructiv. Caracteristici pozitive: simtul efortului, perseverenta si regularitate, spirit practic, realist, muncitor, loial, cinstit, matur, serios, organizat, îndemânat, bun planificator, traditionalist, putere de concentrare. Tendinte negative: îngust la minte, dogmatic, monoton, lenes, prea lent, efortul exagerat care îi distruge sanatatea, seriozitate exagerata, receala, atitudinea rigida.

5. Comunicatorul, progresistul
Directia de urmat: realizarea într-un context liber si bogat în experiente, sa învete sa caute libertatea, sa comunice si sa provoace schimbarea. Caracteristici pozitive: a comunica, iubitor de libertate, versatilitate, adaptabil, gândire rapida, sexual, analitic, progresist, simtul autonomiei si al spatiului, mobilitate, studios, bun comerciant, convingator, curiozitate, buna dispozitie, nu agreaza rutina. Tendinte negative: prea schimbator, autoindulgenta, instabilitate, impulsivitate, agitatie mentala, nerabdare, caderea în viciu (placerea simturilor), tendinta spre promisiuni facile, minciuna.

6. Dascalul, iubitorul de oameni Directia de urmat: realizarea în armonie afectiva, a învata ucuriile responsabilitatii, a genera armonia, a fi creative. Caracteristici pozitive: simtul chilibrului, devotament, responsabil, cinstit, creativ, armonios, sfatos, artistic, bun pedagog, rdonat, discernamânt, bun familist si afacerist, capacitate de a ajunge prin merit în functii mportante, darnic.Tendinte negative: intoleranta, susceptibilitate, perfectionist, bagaret, elinistit, sovin, tendinta spre excese alimentare, moralist, îsi face griji inutile, nu întelege alte uncte de vedere.

7. Individualistul, misticul Directia de urmat: realizarea în cadrul unei vieti de calitate, sa învete din propria experienta, a e foloseasca de întelepciune si cunostinte. Caracteristici pozitive: dorinta de a face descoperiri si de a învata, reflectie si luciditate, intuitiv, individualist, perfectionist, gândire profunda, analitic, spiritual, misterios, talent în mai multe domenii, emotii profunde, calitati de tamaduitor, calitati de cercetator, îi place sa ajute pe ceilalti, imaginativ, are nevoie de a sta mai mult în solitudine pentru a întelege adevarurile ascunse. Tendinte negative: nu accepta sfaturi, aroganta, raceala, vorbarie multa, tergiversare, nu-i place munca fizica, tendinta de a-si complica singur viata, viseaza prea mult cu ochii deschisi, pesimist, lipsa de realism, principii prea riguroase, lipsa de încerdere în sine, neprietenos, nu îsi exteriorizeaza sentimentele si emotiile (ceea ce poate deranja în anumite situatii).

8. Ambitiosul, satisfactia materiala
Directia de urmat: realizarile concrete si obtinerea unui bun echilibru între partea materiala si cea spirituala a vietii, sa învete sa-si fixeze obiective precise si sa devina independent. Caracteristici pozitive: ambitie, puternic, bun organizator, marinimos, de nadejde, independent, competitiv, dinamic, încredere în sine însusi si în viata, sportiv si atletic, bun afacerist. Tendinte negative: materialist, lacom, nemilos, abuz de putere, agresiv, duritate, intoleranta, nerabdare, nedrept, lipsa de respect, extremist.

9. Filantropul, metafizicianul
Directia de urmat: sa învete cum sa îsi arate compasiunea, dezvoltarea idealismului si creativitatii, a deveni util celorlalti.
Caracteristici pozitive: sensibilitate, interes pentru oameni si pentru cunoastere, milos, filantrop, idealist, romantic, teatral, creativ, fascinant, da mai mult decât primeste, bun învatator, capacitate mare de învatare, carismatic, tolerant, artistic, simt religios. Tendinte negative: împrastiat, temperamental, tendinta spre iluzii, emotivitate exacerbata, reactii impulsive sau excesive, viata în deriva, nerabdare, cadere în viciu (alcool, droguri etc.), spirit nepractic, neatentie fata de detalii, sacrificii fara rost, tendinta de a cadea prada escrocilor sau de a deveni escroc.

11. Cel cu potential si idei marete
Directia de urmat: realizarea idealului sau a obiectivelor. Caracteristici pozitive: omul relatiilor suspuse, combativitate, intuitie dezvoltata, optimist, dinamic, inspirat si spiritual. Tendinte negative: emana o tensiune nervoasa care poate sta în calea realizarii propriilor sale interese, nerabdare, nestatornicie, duritate, intransigenta, agitatie, lipsa echilibrului, probleme nervoase, fanatic si necinstit, hipersensibilitate, distructiv, încapatânat, agresiv, nu se poate mentine într-o relatie, pericol de a cadea sub influenta spiritelor negative.

22. Marele Constructor
Directia de urmat: realizarea concreta a ambitiilor pentru sine si pentru colectivitate. Caracteristici pozitive: rabdare, rezistenta, hotarâre, întelegerea celorlalti, vedere elevata asupra vietii, constiinta dezvoltata, devotament total în vederea realizarii unui mare obiectiv, eficienta, realizator de geniu. Tendinte negative: idei nerealiste, principii prea riguroase, dezinteres fata de cei apropiati, viata dezechilibrata, incoerenta, mari probleme nervoase sau psihologice, escroc de zile mari, caracter dificil, încapatânat.

33. Omul sacrificiului si al compasiunii
Directia de urmat: sa devina un bun îndrumator, sa se lepede pe sine în favoarea binelui colectiv. Caracteristici pozitive: vointa echilibrata, bun confident, capacitate de a suporta multe si de a trece peste situatiile dificile, se pune în serviciul umanitatii fara sa astepte nimic în schimb, spirit de sacrificiu, compasiune, capacitate de a simti nevoile celorlalti, intuitiv, responsabil, echilibrat, artist sau învatator, tolerant. Tendinte negative: cadere în viciu (placerea simturilor), nu vine în întâmpinarea nevoilor celorlalti, lene si nepasare, teama de a-si asuma responsabilitatile (inclusiv cele familiale – parinte neglijent), nesimtire, nu cunoaste masura în nici un domeniu, autosuficienta.

44. Autodisciplinatul, oportunistul

Directia de urmat: sa gaseasca utilitatea lucrurilor, sa devina un bun organizator – atât la nivel de detaliu cât si la nivel de ansamblu. Caracteristici pozitive: rezistenta, perseverenta, muncitor, obiectiv, practic, serios, ordonat, exactitate. Tendinte negative: exagereaza cu munca, încapatânare, vede oamenii ca pe niste obiecte în „marele plan” si îi trateaza ca atare, prea rigid, carierist învederat, nu permite nici un fel de abatere de regula, intransigenta maxima, materialism exacerbat, este urmarit de ghinion, piedici nenumarate cauzate de propiul caracter, relatii dificile, incorect, lipsa de sensibilitate, intolerant, asupritor, rece, violent, „omul de fier”. Pe parcursul articolelor viitoare vom merge mai departe în calculele numerologice si vom putea afla cifra destinului din calculul numerologic al numelui complet, scopul vietii, zile norocoase, zile fatidice, compatibilitati, cifra de vibratie interioara, matrita psihoenergoinformativa, ciclurile de noua ani, anii decisivi din viata si multe altele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: